Bosančić: Dođite nam u Vinkovce, dođite na 57. Vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

Sve je spremno za ovogodišnje, 57. Vinkovačke jeseni koje će se održati od 9. do 18. rujna s temom “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” uz bogati program kojim će dominirati tradicionalne priredbe, ali i neke nove, poput Bircuza, najavio je na danas održanoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Dođite nam u Vinkovce, dođite na 57. Vinkovačke jeseni!”, pozvao je gradonačelnik Bosančić građane Lijepe naše dodajući kako i ovogodišnja vinkovačka jesenska manifestacija nudi cijeli buket tradicijskih običaja, folklora i svega onoga što čini tradicijsku baštinu hrvatskog naroda, ali i zabavne sadržaje, u svakom slučaju za svakoga ponešto.

Po riječima gradske pročelnice za kulturu i turizam Marije Liščić Drmić u zabavnom dijelu programa održat će se koncerti Nede Ukraden, Minee, Lidije Bačić i Petra Graše, a na svoje će doći i ljubitelji tambure uz koncerte Slavonskih lola, Bosutskih bećara, Fijakera, Dika, Tamburaša za dušu i Najboljih hrvatskih tamburaša.

Tajnik županijskog ZAKUDA-a Stjepan Đurković kazao je kako će u mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni koji će se održati u nedjelju, 11. rujna nastupiti oko 2.000 mališana dok će u svečanom mimohodu i reviji konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju, 18. rujna ulicama grada u pjesmi i plesu proći članovi više od 75 folklornih skupina i 30-tak konjskih zaprega.