Grad Vinkovci prodaje većinski udjel u gradskom prijevozniku Poletu

Foto: Novosti

Gradsko vijeće Vinkovaca donijelo je odluku o prodaji 63,67 posto udjela koje Grad Vinkovci ima u gradskom prijevozniku Poletu.

“Već dugo o tome razgovaramo s načelnicima općina i Upravom društva. Kao vlasnici Poleta postajemo smetnja njihovim javljanjima na natječaje, njihovom normalnom funkcioniranju i dovodimo u pitanje poslovanje”, pojasnio je razloge odluke o prodaji gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prema revizorskom izvješću, ukupna vrijednost tvrtke procijenjena je na 3.720,992 eura, a jamčevina koja potvrđuje ozbiljnost kupca uplata je 10 posto ukupne procijenjene vrijednosti Poleta, odnosno 372.099 eura na bankovni račun Grada Vinkovaca. Vrijednost udjela Grada Vinkovaca procijenjena je na nešto više od dva milijuna eura.

Osim Vinkovaca, u postupak prodaje svojih udjela ići će i ostali suvlasnici Poleta, riječ je o općinama Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Nijemci, Nuštar, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci, Tovarnik i Grad Otok, koji zajedno posjeduju preostalih 36,33 posto udjela.