Grad Vinkovci i osam općina razvijaju projekt širokopojasnog interneta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i načelnici osam općina u neposrednoj blizini Vinkovaca – Andrijaševaca, Ivankova, Jarmine, Starih Mikanovaca, Vođinaca, Privlake, Starih Jankovaca i Tordinaca potpisali su u srijedu u Vinkovcima sporazum o suradnji na projektu razvoja širokopojasne infrastrukture u područjima na kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Na primjeru Vinkovaca vidimo da je optika dostupna jedino u centru grada i u većim stambenim jedinicama odnosno tamo gdje postoji interes telekom operatera za ulaganje u širokopojanu infrastrukturu. Realizacijom ovom projekta dovest ćemo optiku i u rubne dijelove grada Vinkovaca te na područje općina uključenih u projekt, a što će pridonijeti većem životnom standardu ali i atraktivnosti cijeloga područja u privlačenju investitora, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po onome što se moglo čuti, procjena je da će oko 21.000 kućanstava imati mogućnost spajanja na optiku nakon završetka projekta, te kako bi njegova provedba koštala oko 20 milijuna eura. Koliko će u projektu s subvencijom sudjelovati država, a koliko odabrani telekom operater bit će poznato po završetku izrade svih potrebnih dokumenata i provedene javne rasprave.