Grad Vinkovci objavio natječaj za mikro poduzetnike kojima nudi potpore do visine 5 tisuća eura

Foto: PIxabay

U okviru Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca na web stranicama Grada danas je objavljen natječaj iz Mjere 1 – Ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale, namijenjenom vinkovačkim mikro poduzetnicima koji posluju minimalno 12 mjeseci, a u sklopu kojega Grad dodjeljuje potpore u visini do 5 tisuća eura za nabavu strojeva, uređaja, opreme, alata, uređenje interijera, nabavku informatičke opreme i sustava te za promotivne aktivnosti. Kao i prethodne četiri godine, osnovni uvjet poduzetnicima je povećanje godišnje neto plaće zaposlenicima u visini od 10%.

„Kroz prethodna četiri natječaja imali smo ukupno 216 uspješno prijavljenih projekta koje je Grad sufinancirao u ukupnom iznosu većem od 653 tisuće eura, a kroz koje su 484 zaposlenika dobila povećanje plaće od 10 posto. I na ovom natječaju očekujemo značajan interes naših poduzetnika pogotovo što sada imaju priliku dobiti 5 tisuća eura, što je rast veći od tisuću eura u odnosu na prethodne natječaje“, objašnjava pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče.

Iako je Natječaj danas objavljen, prijave projekata bit će moguće podnositi od 21. srpnja 2023. godine od 8 sati do 31. kolovoza 2023. godine u 15,30 sati, navode iz Grada. Osnovni kriteriji za bodovanje su broj zaposlenih, vrsta djelatnosti i dužina poslovanja, a od prošle godine dodatne bodove mogu dobiti i mladi poduzetnici, žene poduzetnice te poduzetnici koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Kroz ovaj Javni natječaj svakom poduzetniku koji ispuni sve uvjete natječaja jamči se dobivanje točnog traženog iznosa bez ikakvih proporcionalnih umanjenja, što daje sigurnost poduzetnicima kod planiranja njihovih investicija.

„Iako je predviđeni iznos sredstava u ovom natječaju 100 tisuća eura, ovisno o broju kvalitetnih prijava, nastojat ćemo osigurati sredstva za sve naše poduzetnike koji ispunjavaju uvjete, a kako smo to činili i svake godine do sada kroz povećanje raspoloživih sredstava, a kako bi u konačnici što veći broj naših poduzetnika bio obuhvaćen mjerom odnosno kako bi što više zaposlenika dobilo povećanje neto plaće“, poručuje gradonačelnik Ivan Bosančić.

Iz Grada Vinkovaca pozivaju sve mikro poduzetnike da dobro prouče uvjete natječaja te da se, ukoliko ispunjavaju iste, svakako prijave. Posebno napominju i kako je od prvog dana kod prijave na ovaj natječaj isključena subjektivnost uposlenika gradske uprave te se bodovi donose isključivo temeljem kriterija iz javno dostupnih izvora. Na taj način svaki poduzetnik u startu zna koliko ima bodova.