Goran Kajkić: Cijena vode narasla je za 30 posto!!!

Foto: Goran Kajkić

VINKOVCI, Priopćenjem za javnost oglasio se danas vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić (Ključ) koji je ukazao na poskupljenje vode. Prema navodima Kajkića neki građani su već dobili račune za veljaču 2023. godine, a neki će ih dobiti ovih dana, u kojima se vidi da je cijena vode narasla za 30-ak posto. Kajkić tvrdi kako cijena vode raste za sve korisnike Vinkovačkog vodova i kanalizacije u 2 grada i 15 općina te da to građanima nitko nije javio.

Prozvao je i ministra gospodarstva Davora Filipovića rekavši kako on proziva gradonačelnika Zagreba za poskupljenje od 15 posto dok se u Vinkovcima cijena vode diže preko noći. Postavio je i pitanje što u korist građana Vukovarsko – srijemske županije rade saborski zastupnici Mladen Karlić i Josip Šarić. Tvrdi kako je i ovo poskupljenje dokaz nesposobnosti vladajućih jer se nisu borili za nova ulaganja, solarne panele i solarne elektrane. Dalje navodi kako u dopisu koji je poslan građanima iz VVK stoji da se cijena vode nije mijenjala od 2011. godine ali i da to nije istina jer je Gradsko vijeće Vinkovaca 2019. godine donijelo odluku o poskupljenju vode sa 14,8 na 16,8 kuna kao i da najnovije poskupljenje uopće nije bilo dio rasprave na Gradskom vijeću. Prozvao je i VVK za nerad i stranačko kadroviranje…

Iz tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija navode kako su krajem prošle godine najavili novu cijenu vode kao posljedicu rasta troškova poslovanja koja će se primjenjivati od 1. veljače 2023. godine. Napominju i kako cijena vode nije mijenjana od 2011. godine, a cijena pročišćavanja od 2014. godine iako su svi troškovi koji utječu na njihovo formiranje u tom razdoblju znatno porasli. Posebno naglašavaju kako će socijalno ugroženi građani u Vinkovcima i nadalje vodne usluge plaćati po posebnim, nižim cijenama koje s 40 posto sufinancira Grad Vinkovci.