Gabriel Sabadoš ima samo 8 godina i već vozi motor, a i član je moto kluba

Foto: Ivana Tordinac

VINKOVCI, Pred Božić prošle godine u Vinkovcima je bila organizirana još jedna kolona moto mrazova koja je obilazila vrtiće, udruge i škole, a u kojoj je, među motociklistima, bio i Gabriel Sabadoš. Ništa to i ne bi bilo čudno da Gabriel nema samo 8 godina i kao takav je je član Moto kluba UHBM – istočna Slavonija. Radi svojih godina ovaj učenik drugog razreda Osnovne škole Ivana Kozarca je vjerojatno najmlađi član nekoga moto kluba u Hrvatskoj.  

„U početku sam se malo bojao ali više se ne bojim. Imam i odijelo i kacigu. Uživam dok se vozim. Kada narastem vozit ću pravi čoper“, kaže nam Gabriel.

Prisjećajući se kolone moto mrazova dodaje kako mi uopće nije bilo hladno i da jedva čeka da opet može voziti. Bio je to pravi doživljaj za njega kada je u dogovoru s organizatorima i policijom na svome malom motoru, koji je ručno pravljen i ne može se registrirati, vozio na čelu kolone. Pazili su ga ostali motociklisti, a i mama Ivana je bila odmah iza njega na biciklu. Kaže i kako jako voli voziti motor, da mu je taj osjećaj predobar. Zato ga svakodnevno uređuje, briše i sređuje kako bi bio uvijek lijep. U početku prijatelji iz škole mu nisu vjerovali kada im je rekao da ima pravi motor koji se može upaliti, a povjerovali su mu tek kada je prijatelj iz razreda ga vidio i svima to onda rekao. Kao dodatni dokaz pokazuje im i slike motora.

Govoreći o hobiju svoga sina Gabrielova mama Ivana Tordinac kaže kako i ona voli motore te da je tako i on ih zavolio. Volio ih je gledati i razgledati. Kada bi mu neki od motorista zatrubio sav sretan je govorio kako ga je motor pozdravio.

„Poslije svega toga odlučili smo se da ga učlanimo u neki moto klub, a izbor je pao na  UHBM – istočna Slavonija gdje smo ga učlanili prošle godine. Danas je Gabriel vjerojatno najmlađi član nekoga moto kluba u Hrvatskoj. Vjerujem da će, kada odraste, sigurno voziti pravi motor“, rekla je Tordinac.

S učlanjenjem u Moto klub UHBM – istočna Slavonija dobio je ne samo člansku iskaznicu nego i grbove kluba koji su mu zašiveni na jaknu koju nosi kada vozi motor. Ima i kacigu koja nije prava nego je ona biciklistička ali služi svrsi. Motor koji je njegov roditelji su mu kupili za 5. rođendan. Riječ je o ručno pravljenom motoru, koji je po dimenzijama mali i ne može se registrirati. Međutim, ima svoj motor i to onaj koji se koristi u trimerima.

UHBM – istočna Slavonija osnovan je 2009. godine i trenutno imaju 20-ak članova.