FINA za svakog učenika prvog razreda Ekonomske škole Vukovar donirala poklon paket sa tabletom

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Svaki upisani učenik prvoga razreda Ekonomske škole Vukovar dobiti će poklon paket u kojemu je tablet, koji će moći koristiti tijekom cijelog školovanja, majica za tjelesni odgoj u bojama FINA-e i rokovnik. Donacija je to agencije FINA koju je ravnateljici škole Jeleni Vinaj predao predsjednik Uprave FINA-e Dražen Čović.

„S obzirom da FINA surađuje s akademskom zajednicom, odnosno sa sustavom školstva, donirali smo tablete Ekonomskoj školi u Vukovaru. Tableti su namijenjeni za svakog učenika koji će upisati ovu školu“, rekao je Čović.

Podsjetio je kako je ranije i sam bio učenik Ekonomske škole Vukovar te da su sa ovom donacijom željeli ohrabriti učenike kako usvojenim znanjem u ovoj školi mogu napraviti uspješnu karijeru.

„Predsjednik sam ustanove koja ima 3.000 zaposlenih, jednu milijardu kuna konsolidiranih prihoda, a kao jedna tehnološka firma otvaramo Razvojne centre i razvijamo intenzivnu suradnju s akademskom zajednicom. Imamo veliki program stipendija kojima pomažemo studente, te smo i nedavno otvorili Razvojni centar u Vukovaru, a iste imamo i u Virovitici, Osijeku, Koprivnici, Zaboku, Splitu te u drugim gradovima“, rekao je Čović.

Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj kazala je kako školi i učenicima ova donacija puno znači jer je protekle dvije godine bilo zahtjevno raditi u vrijeme pandemije kada su se odvijali razni oblici nastave.

„Pri tome svi učenici nemaju iste tehničke mogućnosti. Ovi tableti biti će namijenjeni učenicima koji upišu našu školu i svaki učenik će dobiti tablet na korištenje. Nismo birali učenike pojedinačno već smo obuhvatili cijelu generaciju učenika koja će se upisati“, rekla je Vinaj.