Dvojica Kineza uhićena u Iloku nakon nezakonitog ulaska u Hrvatsku

Foto: Đuro Karalić

Dvojica kineskih državljana u dobi od 42 i 23 godine uhićena su i pritvorena poradi nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Naime, policijski službenici su u jutarnjim satima 27. rujna u Iloku zatekli dvojicu muškaraca koji su prilikom provjere identiteta predočili putne isprave Kine. Zbog sumnje u zakonitost ulaska i boravka u Hrvatskoj i krivotvorenje predočenih isprava, obojica su privedena u službene prostorije policije, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, uz sudjelovanje prevoditelja za kineski jezik.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 42 i 23-godišnjak, obojica državljani Kine, nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije, a u putnim ispravama krivotvorili ulazni štambilj i schengensku vizu.

Protiv osumnjičenih je upućena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su jučer, 28. rujna, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a potom, temeljem sudskog rješenja kojim im je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, sprovedeni u Zatvor u Osijeku.