Dvojica hrvatskih vojnika pomogla vozačici i djetetu poslije prometne nesreće

Foto: Čitatelj

VUKOVAR, Vozačica osobnog automobila (42) i dijete koje se nalazilo u sjedalici u vozilu ozlijeđeni su u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, oko 22.30 sati, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca u Vukovaru. Ozlijeđenim osobama pomogli su dvojica pripadnika Hrvatske vojske, Dalibor Marković i Tomislav Dejanović koji su svjedočili trenutku kada je vozilo skrenulo sa ceste na nogostup i udarilo u zid.

„Čekali smo da prođe automobil kako bi mogli preći cestu. Iz nekog razloga odjednom je to vozilo skrenulo sa ceste i udarilo u zid. Čula se jaka lomljava i razbijanje stakla“, rekao je Marković prisjećajući se događaja od dan ranije.

Dodaje kako su njih dvojica odmah pritrčali pomoći i izvukli vozačicu iz automobila čija je unutrašnjost bila prepuna dima.

„Od dima u unutrašnjosti nismo vidjeli ima li koga pa nam je žena rekla da je unutra i dijete. I dijete smo izvukli čiju smo nogu morali imobilizirati i skloniti ih od vozila. Pozvali smo hitnu pomoć kako bi im se ukazala dalja liječnička pomoć“, kazao je Marković.

Žena i dijete su prevezeni u vukovarsku bolnicu odakle su potom radi ozljeda prevezeni u KBC Osijek. Prema informacijama iz policije protiv vozačice će biti podnesena kaznena prijava jer nije prilagodila brzinu na cesti.