Dvojac prvo pretukao 23-godišnjaka, a onda se sukobili i s policajcem

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje tjelesnog napada na 23-godišnjaka te prisile prema policijskom službeniku, uslijed čega su obojica lakše ozlijeđeni. Prema navodima policije 7. prosinca, oko 23 sata, na raskrižju ulica Grgura Ninskog i Hrvatske nezavisnosti u Vukovaru, dvije osobe (25 i 26 godina) izvukli su 23 – godišnjaka iz osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao te mu zadali više udaraca palicama i nogama pri čemu je 23 – godišnjak lakše ozlijeđen. Potom su se trčeči udaljili ulicom Hrvatske nezavisnosti prema osobnom automobilu parkiranom u Samoborskoj ulici kraj kojeg se u tom trenutku nalazio policijski službenik koji je obavljao provjeru registracijske oznake automobila.

„Ugledavši policijskog službenika, 26-godišnjak je zastao te se trčeći udaljio nazad prema ulici Hrvatske nezavisnosti, dok je 25-godišnjak prišao automobilu sa stražnje strane, oglušio se na naredbu policijskog službenika da stane, odgurnuo ga te sjeo u vozilo u namjeri da ga pokrene i samovoljno se udalji s mjesta događaja. Nakon toga, policijski službenik je, radi odbijanja napada na sebe i sprječavanja samovoljnog udaljavanja osobe s mjesta događaja, prema 25-godišnjaku uporabio sredstva prisile – raspršivač s nadražujućom tvari. Unatoč tomu, 25-godišnjak je pokrenuo motor automobila te pokušao zatvoriti vrata prignječivši pritom šaku policijskog službenika. Policijski službenik uspio je osloboditi ruku prikliještenu u vratima vozila, a 25-godišnjak se zatim udaljio automobilom“, izvijestila je PU.  

Dodaju i kako su u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar policijskom službeniku utvrđene lakše ozljede. Naknadno su 25 – godišnjak i 26 – godišnjak pronađeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, dok su danas, 9. prosinca, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

„Policija će protiv oba osumnjičena podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, dok protiv 25-godišnjaka kaznena prijava slijedi i za kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom“, izvijestila je PU.

Prema navodima PU tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Otok, Ivankovo) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Vinkovci). Pojašnjavajući nesreću s teže ozlijeđenom osobom iz policije navode kako su postupajući po prijavi o ozljedama Opće županijske bolnice Vinkovci policijski službenici utvrdili kako je 28. listopada, oko 19 sati, 22-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući biciklom kolnikom Trogirske ulice u Vinkovcima, uslijed klizanja stopala s pedale izgubio nadzor nad biciklom, pao s bicikla i pritom je teže ozlijeđen. O događaju policija će podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.