Dukat povisio otkupnu cijenu mlijeka za dodatnih 15 lipa

Foto: trecadob.hr

Dukat nastavlja s povećanjem otkupne cijene mlijeka. Tako će od 1. lipnja za dodatnih 15 lipa povećati cijenu litre mlijeka predane u otkup što će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, ukupno činiti povećanje od 65 lipa po litri, najavili su iz Dukata.

Poručuju kako novim povećanjem otkupne cijene Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor.

„Svi su dionici u mljekarskom sektoru, i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj. Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka“, izjavio je Duško Glišić, direktor Dukata.

Poručio je kako zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bi se zaustavili negativni trendovi te u tom cilju iz Dukata pozivaju Vladu RH da hitno pronađe način kako dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka.