Dražen Milinković predsjednik Županijske skupštine i u novom skupštinskom sazivu

Foto: Đuro Karalić

 Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije za predsjednika Skupštine većinom glasova izabran je Dražen Milinković (HDZ) koji se na tom položaju nalazio i u mandatu prošlog saziva vukovarsko-srijemske Županijske skupštine.

“Mislim da će svi vijećnici ovoga saziva Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije raditi i djelovati u korist građana ove županije. Svi zajedno potrudit ćemo se donositi dobre odluke kako bi Vukovarsko-srijemska županija što više napredovala. U tim nastojanjima očekujem i podršku oporbe jer nam je cilj zajednički, dobrobit građana”, poručio je Dražen Milinković.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (HDZ) kazao je kako je u županiji puno posla, a sastav Skupštine jamči da će suradnja biti dobra i s oporbom. Kao najzahtjevniji problem s kojim se suočio u prva dva tjedna mandata župana, Dekanić je naveo zdravstvo i dug vinkovačke bolnice. “Nastojimo taj problem razriješiti i vjerujem da ćemo u tom području napraviti iskorak u pozitivnom smjeru”, ocijenio je župan Damir Dekanić.

Većinu u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije čini koalicija okupljena oko HDZ uz podršku Nezavisne liste Tomislava Panenića i pojedini vijećnici s liste Hrvatskih suverenista i njihovih koalicijskih partnera. U Županijskoj skupštini je 37 vijećnika od kojih HDZ s koalicijskim partnerima ima 16 vijećnika, Domovinski pokret i koalicijski partneri imaju devet, Hrvatski suverenisti i koalcijski partneri pet, SDP tri dok po dva vijećnika imaju SDSS i Nezavisna lista Tomislava Panenića.

S obzirom da u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, broj članova Skupštine povećat će se za troje vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine za čiji će se izbor raspisati dopunski izbori.