Donesena Odluka o dodijeli javnih priznanja Grada Vinkovaca

Foto: www.novosti.hr

VINKOVCI, Gradsko vijeće Vinkovaca je većinom glasova vijećnika donijelo Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca za 2020. godinu. Prema riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića bilo je više prijedloga ali i podsjetio kako su na početku mandata zauzeli stav da ćemo svake godine ići s pet laureata.

„Tako smo se i sada odlučili za pet imena ili institucija, a to su dr.sc. Anica Bilić, upraviteljica Centra za znanstveni radu u Vinkovcima HAZU, dr.sc. Marko Dizdar, ravnatelj Instituta za arheologiju u Zagrebu, Antun Jelić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, Rukometni klub “Spačva” Vinkovci te pravi prijatelj grada Vinkovaca Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega s kojim već 25 godina imamo uspješnu suradnju”, rekao je Bosančić koji je i predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja.

Javna priznanja Zlatna plaketa “Grb Grada Vinkovaca” tradicionalno bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, blagdana sv. Ilije, zaštitnika Vinkovaca.

Na sjednici vijeće većinom usvojena i odluka o izvršenju proračuna Grada Vinkovaca za 2019. godinu u iznosu od 161 milijun kuna kao i odluku o drugom rebalansu proračuna za 2020. godinu koji je obilježila preraspodjela sredstava, a proračunska masa povećana je tek za nekih 60 tisuća kuna i sada iznosi 289 milijuna i 680 tisuća kuna.