Benić: Čudne odluke Gradskog vijeća Vinkovaca

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Poslije sjednice Gradskoga vijeća na kojoj je donesena Odluka o dodijeli javnih priznanja za 2020. godinu priopćenjem za javnost oglasio se i SDP Grada Vinkovaca koji, kako navode, ukazuju na nelogičnost oko dodijele priznanja. Kako pojašnjavaju iz vinkovačkog SDP-a za 10 nominiranih pristiglo je 20 prijedloga od kojih su samo 2 pristigla izvan Vukovarsko – srijemske županije – od Hrvatske liječničke komore Zagreb i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Oni su, kako navodi predsjednik SDP-a Vinkovci Davor Benić, predložili Tehničku školu Ruđera Boškovića Vinkovci za dobitnika Zlatne plakete „Grb Grada Vinkovaca“ za 2020. godinu. Pojašnjava kako je Tehnička je škola predložena za svoj nesebičan rad u izradi zaštitnih vizira koji su pomogli zdravstvenim radnicima u borbi s korona virusom, jer su njihovi viziri, od strane Hrvatske liječničke komore ocijenjeni kao najkvalitetniji koji se mogu nabaviti. Te su vizire, oko 4.500 komada, zaposlenici škole volonterskim proizvodili 65 dana od 0 do 24 sata dnevno i sve ih donirali.

„Ono što je prepoznato izvan našeg grada i županije, nije prepoznato kod gradonačelnika i HDZ-ove većine u Gradskom vijeću, nego je priznanje dodijeljeno i osobama za njihov dosadašnji rad, a za koji su primali redovitu plaću“, istakao je Benić.

Dodaje i kako je druga čudna odluka Gradskog vijeća ona o kupnji poslovnih udjela Vinkovačke televizije gdje bi Grad Vinkovci s 296.700 kuna proračunskog novca kupio 14,6 % vlasništva nad Vinkovačkom televizijom.

„SDP nije mogao prihvatiti taj prijedlog, jer Vinkovačka televizija, uz jedan dio kvalitetnih i edukativnih emisija, znatan dio svoga programa koristi za politički aktivizam u korist Hrvatske demokratske zajednice i bilo bi primjerenije novce za kupnju udjela osigurati iz stranačkih članarina, nego koristiti novce svih građana“, zaključio je Benić.