Donatorska akcija Udruge TRN za kupnju Tobii Communicatora

Foto: Đuro Karalić

Udruga osoba s celebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN Vinkovci provela je danas u gradskom parku u Vinkovcima donatorsku akciju “Dar za glas” za kupnju Tobii Communicatora, softverskog paketa za potpomognutu komunikaciju koji tekstove i simbole pretvara u razumljiv govor.

“Želja nam je pružiti podršku osobama s različitim motoričkim i kognitivnim teškoćama kako bi mogli voditi neovisnije i bogatije živote, a cijena uređaja je oko 45.000 kuna”, kazala je predsjednica udruge Renata Musil Vorgić.

Novčanim prilogom donatorsku akciju došli su podržati i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Malo je dana u godini u kojima bi smo trebali govoriti o potrebama osoba s invaliditetom kojima je pomoć zajednice itekako potrebna, a Vukovarsko-srijemska županija ju provodi kroz niz projekata”, kazao je župan Dekanić najavivši kako će za dvadesetak dana u Vinkovcima s radom započeti i županijski centar za pomoć osobama s invaliditetom koji će biti smješten u prostorima vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara, koja se nalazi u stečaju.

„Značajno smo podignuli ljestvicu uvjeta po kojima će raditi centar. Smatram da je prostor dobar, prilagođen potrebama osoba s invaliditetom i mislim da će im biti dobro u tom prostoru”, kazao je Dekanić.

Gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako osobe s invaliditetom zaslužuju svu pažnju društva koje im mora omogućiti što funkcionalniji život.

“Došao sam i kako bih dao podršku Udruzi TRN koja je vrlo aktivna, ima brojne akcije i djeluje edukativno prema članstvu i javnosti te doprinosi kvaliteti Vinkovaca kao grada koji prepoznaje probleme osoba s invaliditetom”, rekao je gradonačelnik Bosančić.