Donacija 40 slika vukovarskoj bolnici

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Članovi Udruge Peski-Art iz Đurđevca donirali su Općoj županijskoj bolnici Vukovar 40 likovnih radova. Kako je rekao predsjednik Udruge Franjo Mihočka radi se o radovima 37 autora iz devet hrvatskih županija

„Slike su nastale na petoj likovnoj radionici koja je održana u sklopu manifestacije Podravina svojemu Generalu, a koja je održana u čast generala Mladena Markača. Kako bi širili spoznaju o važnosti toga datuma slike želimo darovati gradovima, institucijama ili ustanovama u kojima je general Markač počasni građanin i gdje je posebno poštovan i cijenjen“, rekao je Mihočka.

Pojasnio je i kako je akcija prvi put pokrenuta prije pet godina i to s ciljem  obilježavanja važnijih datuma novije hrvatske povijesti. Posebno je pri tome istakao  dane kada je u Haagu izrečena oslobađajuća presuda generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac kazala je kako je donacija najavljena prilikom proslave 160. obljetnice vukovarske bolnice te da će donirane slike krasiti bolničke odjele.