Domovinski pokret pokrenuo projekt Voloterski centar s ciljem podrške građanima u potrebi i kojima treba pomoć

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare članovi Domovinskog pokreta grada Vukovara predstavili su ideju realizacije Volonterskog centra Domovinskog pokreta kroz koji će, volonteri stranke, pružati pomoć osobama starije životne dobi koje su u potrebi i kojima treba pomoć. Kako je rečeno Volonterski centar funkcionira na način da potrebiti građani ponedjeljkom i srijedom od 9 do 11 sati mogu kontaktirati Domovinski pokret te ih zatražiti pomoć. Njima je 40-tak volontera spremno pomoći u obavljanju svih aktivnosti koje mogu napraviti umjesto osoba u potrebi.

Predsjednica vukovarske podružnice Domovinskog pokreta Ivana Mujkić kazala je kako su ovu ideju osmislili i krenuli s realizacijom prije desetak dana te da je sama ideja nastala  od toga da su htjeli nešto napraviti za potrebite građane.

“Svi znaju da smo mi politička opcija i da nam je osnovna djelatnost političko djelovanje no, to ne znači da kroz nekakve svoje akcije ne možemo pomoći, volontirati i dati doprinos našoj zajednici. Upravo zato smo promišljali što mi možemo učiniti i shvatili smo da je najpotrebitija skupina osobe starije životne dobi te da njima trebamo pomoći”, rekla je Mujkić.

Dodala je kako se u DP-u nadaju da će s ovom akcijom olakšati svakodnevne aktivnosti potrebitim građanima koji će ih moći pozvati te da ćemo na taj način pokazati i da političko djelovanje može imati puno više smisla kada se resursi koriste za pomoć zajednici i potrebitima.

U Volonterskom centru DP-a dežurne osobe biti će Zlatko Zaoborni i Miroslav Mudri koji će ponedjeljkom i srijedom, od 9 do 11 sati, zaprimati pozive na broj 099/434-3849.