Dom za starije i nemoćne osobe u Iloku jedno od žarišta zaraze – od 176 korisnika njih 74 pozitivno

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe

VUKOVAR, Današnje brojke novo zaraženih govore kako je iza Vukovarsko – srijemske županije jedan od najtežih dana do sada. Naime, u 24 sata zabilježeno su čak 242 novozaraženih kao i 2 nova smrtna slučaja. U oči upada i broj novozaraženih u Iloku koji u posljednjih 24 sata ima 43 novozaražene osobe i koji je postao jedno žarišta zaraze. Posebno je teška situacija u Domu za starije i nemoćne osobe u Iloku koji ima ukupno 176 korisnika od kojih je, do sada, njih 74 pozitivno na korona virus.

„To nisu konačni rezultati jer tek očekujemo rezultate nekih testiranja. Bojim se kako će biti još novozaraženih idućih dana. Od kako se virus probio u dom, a to se dogodilo krajem prošloga mjeseca, bilo je neizbježno da se dogodi nešto ovako. Provodili smo sve mjere zaštite i sve do tada smo izdržali i onda se virus probio. Najgore što ne znamo kako jer se  on odjednom proširio. Najteže je pogođen odjel pojačanje njege gdje je na relativno malom prostoru više korisnika“, rekla je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Ilok Darija Nikolić.

Iločki dom ima 61 zaposlenu osobu od kojih je njih, također do sada, 23 zaraženo. S ciljem da se organizira normalan svakodnevni rad bili su prinuđeni zaposliti nove osobe.