Dodjelom nagrada završila 28. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

RETKOVCI, Najboljom predstavom na 28. smotri kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je u nedjelju navečer završila u Retkovcima dodjelom nagrada, ocjenivački sud proglasio je predstavu „Marika“ Mrak teatra iz Županje, dok je publika najboljom ocjenila predstavu „Šmizle – ženski band“ Gradskog kazališta mladih iz Viteza.

Najboljim glumcem proglašen je Bojan Ban za ulogu u predstavi „Večera s carem“ Gradskog kazališta Đurđevac, a najboljom glumicom Dunja Vlahek za ulogu u predstavi „Dnevnik Anne Frank“ Gradskog kazališta Beli Manastir.

Nagradu za najbolju scenografiju dobili su Marijan Topolnjak i Dejan Buvač za predstavu „Mladoženja Barillon“ Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća dok je nagradu za najbolju kostimografiju osvojila Eva Lucić za predstavu „Marika“ županjskih kazalištaraca.  Nagradu za najbolju režiju dobio je Robet Pehar i to za predstavu „Učiteljice“ HKUD-a „Didak“ iz Gradnića, a toj predstavi otišala je i nagrada za najbolji novi tekst odnosno prilagodbu teksta, koja je pripala Draganu Komadini.

U sklopu 28. smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijmskoj županiji, koju je organiziralo Kazalište “Mika Živković” iz Retkovaca, odigrano je ukupno 15 predstava amaterskih kazališnih skupina iz Vinkovaca, Županje, Belog Manastira, Jastrebarskog, Slavonskog Broda, Đurđevca, Nedelišća te Viteza i Gradnića (BiH) i Šida (Srbija).

ĐURO KARALIĆ