Dodjeljene nagrade najboljima u sportu u gradu Vinkovcima u prošloj godini

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca i Novosti na svečanosti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u srijedu navečer proglašeni su najuspješniji vinkovački sportaši i sportašice, treneri te sportske ekipe i momčadi za 2018. godinu.

Najsupješnija vinkovačka sportašica u 2018. godini bila je Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia, a sportaš, član Šahovskog kluba Vinkovci Ante Brkić. Najuspješnija vinkovačka momčad je Rukometni klub Spačva Vinkovci, a najbolja ekipa Judo klub Vinkovci. Najbolji sportaš  s invaliditetom je Stanko Piljak iz Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom Kristinka Matečić.

Članica Taekwondo kluba Sajnami, Ivana Firi najuspješnija je perspektivna sportašica, a najuspješniji perspektivni sportaš Dorian Vugrek iz Vinkovačkog plivačkog kluba. Najuspješniji trener u 2018. bila je trenerica Taekwondo kluba Sajnami, Jasmina Lucić.

Nagradom za životno djelo nagrađen je Mladen Bukulin iz Rukometnog kluba Spačva Vinkovci.

Nagradama Orion nagrađeni su Tatjana Lovrić Jovanović iz Judo kluba Vinkovci, Ivan Ereš iz Rukometnog kluba Spačva Vinkovci, Eva Blažević iz Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Vinkovci, Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba Vinkovci, Tvrtko Rončević iz Atletskog kluba Vinkovci, Diana Pavlović iz Judo klub Vinkovci i Nika Brkić iz Karate kluba Vinkovci.

Najsupješnijima nagrade su uručili predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca Dražen Milinković, vinkovački gradnačelnik Ivan Bosančić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i glavna urednica Novosti Marija Gerovac.

Gradonačelnik Ivan Bosančić tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što na području grada Vinkovaca djeluje velik broj sportskih klubova i društava koji okupljaju velik broj mladih, posebice djece te ih usmjeravaju na bavljene sportom.

“Oni ponajbolji dospiju vrlo daleko i donose nagrade i priznanja pronoseći, ne samo svoje ime, već i ime Vinkovaca, kao sredine koja je podarila velik broj priznatih sportaša i sportašica, a bit će ih i u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Bosančić.