Dodijeljene nagrade učenicima koji su pisali radove na temu Vukovar-grad budućnosti

Foto: Ivan Matič

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar i Udruge za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ iz Osijeka i NCLC Kuna iz Osijeka dodijeljene su nagrade učenicima koji su napisali najbolje literarne radove na temu „Vukovar – grad budućnosti“. Natječaj je organiziran povodom 26. obljetnice obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Kako je rekla predsjednica Stručnog povjerenstva za odabir najboljih radova Tijane Pavliček radove su poslala 62 učenika iz 17 osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Pavliček je rekla kako je šestero najboljih dobilo nagrade, a medalje su uručene i njihovim mentorima.

„Stiglo je jako puno kvalitetnih radova i uistinu nam je bilo teško odabrati najbolje te smo se zato, osim prva tri mjesta, odlučili dodijeliti i dodatne tri nagrade“, rekla je Pavliček,

Prema odluci Stručnog povjerenstva prvu nagradu osvojila je Lana Vidaković iz Osnovne škole Blage Zadre iz Vukovara. Drugo mjesto osvojila je Mariola Tomić (OŠ Julije Benešić iz Iloka), treće Nika Biljan (OŠ Matije Antuna Reljkovića iz Cerne), a nagrađeni su i Miro Lordan  (OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara Vukovar),  Mateo Topić (OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca) te Nina Grebić (OŠ Josipa Matoša iz Vukovara).
Zadovoljni su i u Lions klubu Vukovar čiji tajnik Željko Đekić je rekao kako se nada da će se i ubuduće javljati sve više škola i učenika na njihove akcije ali i da će na ovaj način i dalje obilježavati Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.