Dodatnih 1,1 milijun kuna za poticanje gospodarstva u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Nakon brzo iskorištenih sredstava iz prvog Javnog poziva, kojim je vukovarskim poduzetnicima dodijeljeno 2,7 milijuna kuna, osigurana su dodatna sredstva za još jedan Javni poziv težak 1,1 milijun kuna. Na taj način Grad Vukovar ove godine za ovakav vid poticajnih mjera vukovarskom gospodarstvu osigurao je 3,8 milijun kuna. Temeljem drugog Javnog poziva, koji je bio otvoren od 16. travnja, a zatvoren 26. travnja zbog utrošenih sredstava, zaprimljeno je ukupno 89 zahtjeva. Odobreno je 47 zahtjeva. Sufinancirani su troškovi 29 obrta i 18 trgovačkih društava koji zajedno upošljavaju 276 osoba.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako su višegodišnja ulaganja u gospodarstvo rezultirala porastom broja radnih mjesta koje se na području grada Vukovara bilježi i u prva četiri mjeseca ove godine.

„Sav trud rezultirao je i porastom broja radnih mjesta koje bilježimo i u prva četiri mjeseca ove godine, a broj zaposlenih prelazi 10.000. Grad Vukovar u ovoj godini izdvojio je 5,5 milijuna kuna za gospodarstvo što je za deset puta više od iznosa koji na godišnjoj razini izdvaja Vukovarsko-srijemska županija“, rekao je Penava.

Dodao je i kako je u posljednjih pet godina u vukovarsko gospodarstvo uloženo 50 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić rekla je kako su osnovni uvjeti za dodjelu bespovratne potpore bili da tvrtka posluje na području grada Vukovara, da je investicija realizirana na području Vukovara te da imaju minimalno jednu zaposlenu osobu s područja grada.

„Visina potpore koju su poduzetnici mogli ostvariti kretala se od 2.000 kuna do 200.000 kuna, a nakon potpisa ugovora od njih se očekuje da sljedećih godinu dana održe svoje poslovanje na području grada Vukovara“, rekla je Grubišić.