Do jeseni iduće godine Vukovar će dobiti atletsku stazu

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Vukovar bi do jeseni iduće godine trebao dobiti atletsku stazu o čijoj gradnji su u utorak u tome gradu razgovarali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić, izvjestili su iz vukovarske gradske uprave.

Predsjednik HAS-a Veštić izvijestio je gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu kako je Fondacija IAS-a na čelu s Pierrom Weissom donijela odluku o izgradnji atletske staze u Vukovaru te osigurala 60.000 USD, a istovremeno se i Svjetska atletska federacija na čelu s predsjednikom IAAF-a Lordom Sebastianom Coeom usuglasila s izgradnjom iste te potpomogla projekt s 100.000 USD, navodi se.

“Sretan sam i ponosan da mi, hrvatski atletski djelatnici možemo dati doprinos da se u Vukovaru građanima, djeci i atletičarima iz Vukovara izgradi jedan reprezentativni sportski objekt te očekujem pomoć hrvatskih gospodarskih subjekata, prijatelja i građana. Unaprijed sam zahvalan svima koji će se priključiti realizaciji ovog projekta. To je naš mali doprinos u odnosu na ono što je Vukovar sa svojim građanima dao ovoj državi”, poručio je predsjednik HAS-a Vištić.

Grad Vukovar će izvršiti sve pripremne radnje za postavljanje atletske staze, a HAS će osigurati sredstva potrebna za izgradnju, projektiranje i opremanje atletskog borilišta.

Za daljnje prikupljanje potrebnih sredstava HAS će otvoriti poseban žiroračun za ovu potrebu te će se fizičke i pravne osobe moći uključiti u realizaciju ovog projekta financijskim sredstvima, a za ožujak 2017. godine predviđeno je održavanje donatorske večere u organizaciji HAS-a.

Operativne radnje započet će poslije u siječnju 2017. godine izradom potrebne projektne dokumentacije, a nakon toga će započeti pripremni radovi. Rok izgradnje je jesen 2017. godine kada će se stadion svečano otvori službenim nastupom Hrvatske kadetske atletske reprezentacije.

„Iznimno sam zadovoljan što će nakon dvije godine pregovora ideja uroditi plodom. Lijepa vijest je došla od Međunarodnog Međunarodnog atletskog saveza koji se na prijedlog gospodina Veštića uključio u ovaj naš projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru”, rekao je Penava te zaključio kako će se gradski stadion konačno sanirati, a izgradnjom atletske staze Vukovar će dobiti novi sportski sadržaj od iznimne vrijednosti za grad i njegove građane.