dm će potpomoći 40 projekta – dva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

ZAGREB,VINKOVCI, Povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj dm je odabrao 40 projekata koje će realizirati u sklopu inicijative “Jer sve smo to MI!”, a od kojih će dva biti realizirana u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvjestili su iz te tvrtke.

“Usklopu inicijative “Jer sve smo to MI!” u Vukovarsko-srijemskoj županiji bit će realizirana dva projekta usmjerena ka omogućavanju kvalitetnijeg svakodnevnog života u zajednici. Realizacijom projekta “U tami mi nismo sami” Udruge slijepih Vukovarsko-srijemske županije, dm će omogućiti nabavku pomagala za slijepe osobe”, navode iz dm-a.

Projekt se prvenstveno odnosi na osnaživanje osoba s invaliditetom, u našem slučaju slijepih osoba, za život u lokalnoj zajednici i njihovo aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Podrškom Športskom klubu slijepih “Život” iz Vukovara dm će omogućiti provedbu sportskih aktivnosti namijenjenih osobama s invaliditetom s ciljem poticanja psihofizičkog razvoja slijepih osoba, razvoja zdravstvene kulture.Cilj projekta je omogućiti stjecanje novih znanja i vještina kako bi se slijepim i slabovidnim osobama omogućila što bolja kvaliteta života i socijalizacija.

“Tijekom veljače dm je zaprimio prijave više od 2.000 projekata iz cijele Hrvatske i građanima koji su se prijavili želimo zahvaliti na povjerenju koje su nam ukazali. Imali smo težak zadatak među kvalitetnim projektima odabrati one koji u najvećoj mjeri doprinose boljitku zajednice i sugrađana. S velikim ponosom i odgovornošću postajemo partneri 40 društveno korisnih projekata čijom realizacijom želimo zahvaliti hrvatskim građanima na vjernosti i podršci koje su pružili dm-u tijekom prvih dvadeset godina poslovanja”, navodi Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Inicijativa “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U sklopu inicijative zdravstvene ustanove pacijentima će moći osigurati kvalitetniju skrb, a škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za kvalitetnije obrazovanje i dodatne kulturne i edukativne sadržaje. Šest ekoloških projekata pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova te za edukaciju o važnosti zaštite okoliša i prirode.

Točno 20 godina nakon otvorenja prve prodavaonice u Hrvatskoj dm je dio zajednice 60 hrvatskih gradova diljem Hrvatske, s više od 1.300 djelatnika i 155 prodavaonica. Realizacijom inicijative “Jer sve smo to MI!” koja objedinjuje 40 društveno odgovornih projekata iz cijele Hrvatske, dm želi potvrditi svoju opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici, podsjećaju iz te tvrtke.

ĐURO KARALIĆ.