DESNO: Projekt Slavonija, Srijem i Baranje je medijski igrokaz

Foto: vlada.hr

ILOK, U ime političkog projekta DESNO na sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je u petak održana u Vinkovcima priopćenjem za javnost reagirao je Pero Ćorić poručivši kako je godinu i pol nakon osnivanja Savjeta i “laiku jasno jasno da su se  primarni ciljevi, gospodarski oporavak, poticanje povećanja poljoprivredne proizvodnje i svakako zaustavljanje katastrofalnih demografskih trendova pogubili negdje po putu”.

Po njegovom mišljenju, dugo najavljivana najveća investicija od Domovinskog rata u ovom dijelu Hrvatske nije ništa “doli medijski igrokaz gdje je podilaženje usko-interesnim skupinama prikazano kao veliki napredak ka boljitku i blagostanju slavonskog čovjeka”. Ćorić navodi kako najavljeni projekti ne predstavljaju mjere koje su kratkoročno i nasušno potrebne Slavoniji, Baranji i Srijemu, odmah i sada.

“Za Ilok nam je poznato da je kao i cijeli Srijemski trokut, kako sam to i najavio prije dvije godine, ostavljen na tiho ali brzo umiranje. Dostavljam prešućen, ali šokantan podatak da je u iločku Osnovnu školu “Julije Benešić” u rujnu 2017. upisano 383 učenika, a u lipnju 2018. u školi je ostalo 339 učenika. U samo zadnjoj školskoj godini Ilok je napustilo 44 učenika što iznosi gotovo 12% ukupne učeničke populacije. Pametnom dosta. Navedeni projekti dovode do zaključka da je i Vukovar u istoj poziciji te ne čudi izostanak čelnih ljudi Vukovara na ovom predstavljanju “8. svjetskog čuda”. Gradu Vukovaru pripala su tri projekta, a najznačajniji vuče više od 90% uloženih novaca i ne donosi gotovo ni jedno radon mjesto, a zove se “Arheološki park Vučedol”. Podsjetimo Vlada 2017. nije imala sluha za talijanskog investitora “Florian Group” koji se bavi proizvodnjom finalnih proizvoda od drveta i imao je namjeru otvoriti novih 500 radnih mjesta u gradu heroju”, ističe u priopćenju za javnost Pero Ćorić u ime političkog projekta DESNO.