Deset uspješnih godina KDU Vukovar

Foto: KDU Vukovar

Klub dizača utega Vukovar povodom deset godina svog uspješnog rada, organizirao je međunarodno 10. Otvoreno prvenstvo Vukovara.

Na natjecanju su nastupila 43 natjecatelja i natjecateljice iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Dobri uvjeti natjecanja rezultirali su i mnoštvom novih državnih rekorda a ostvarili su ih Chiara Reljac iz KDU “Rječina” iz Dražica u kategoriji do 59 kg. koja je postavila (svoje) nove državne rekorde u sve tri dizačke discipline za uzraste U15, U17 i U20 , sa podignutih 71 kg. u trzaju, 92 kg. u izbačaju i 163 kg. u biatlonu.

Po prvi puta na listi državnih rekordera našla se i mlada članica KDU “Vukovar” Tanja Turukalo, koja je u kategoriji do 76 kg .postavila nove rekorde u trzaju, izbačaju i biatlonu sa rezultatima od 61+78=139 kg.

“Šlag na tortu” stavio je član KDU “Vukovar” Nikola Todorović, podigavši vrijednih 141 kg. u izbačaju, što je novi rekord za uzrast U20.

Podijeljeno je 15 pehara, a osvojili su ih : Jazmin Lenart iz kluba Soroksar”iz Budimpešte kao najmlađa natjecateljica i Bruno Prokop iz Vukovara kao najbolji do 10 godina, Chiara Reljac iz “Rječine” iz Dražica i Mario Nikolić “Herkules” Bač su najbolji iz U15, Maja Kell iz Vukovara i Betond Molnar iz Budimpešte su najbolji u U17, Nataša Dermiček i Nikola Todorović iz Vukovara su najbolji u U20, dok su najbolji seniori Mirjam Dragičević iz Dražica i Kristijan Bertran iz Vukovara.

Preostalih 5 pehara je pripalo ekipama a 5-to mjesto je osvojio “Herkules” iz Bača, četvrti je “Radnički” iz Sombora, treća je “Rječina” iz Dražica, drugi je “Sorkosar” iz Budimpešte a ekipni pobjednik natjecanja je KDU Vukovar.