Dekanić: Teško je samog sebe ocijeniti, tako da ću to prepustiti biračima i vijećnicima Skupštine

Foto: VSŽ

Županijska skupština raspravljala je na danas održanoj sjednici u Vinkovcima o niz tema bitnih za građane Vukovarsko-srijemske županije, a jedna od njih, izvješće župana Damira Dekanića, podijelilo je vijećnike. Naime, rad Skupštine bojkotirali su vijećnici Domovinskog pokreta nezadovoljni jer u izvješću župana, kako su naveli u priopćenju za javnost, nema niti riječi o prometnoj nesreći čiji je župan bio sudionik za Uskrs.

“Nećemo slušati frizirano izvješće u kojem nema ni slova o prometnoj nezgodi alkoholiziranog župana, nego želimo vidjeti izvješće DORH-a koje će otkriti sramotu po kojoj smo poznati u cijeloj Hrvatskoj”, poručili su zatraživši političku odgovornost županijskog vodstva HDZ-a.

S druge strane, župan Damir Dekanić uzvratio je riječima kako je teško govoriti sam o sebi, ali kako će odluku o tome radi li dobro ili ne, prepustiti biračima i vijećnicima Skupštine.

„Teško je samog sebe ocijeniti, tako da ću to prepustiti biračima i vijećnicima Skupštine. Mislim da su najbitnija stvar mjere koje smo uveli u ovom mandatu i koje su došle do izražaja u prvih šest mjeseci. Jedna od tih mjera je pomoć obiteljima sa četvero ili više maloljetne djece. Isto tako, dobrodošla pomoć je i našim umirovljenicima, onima sa najnižim mirovinama”, rekao je Dekanić.

Kazao je i kako neki od ključnih županijskih razvojnih projekata idu u dobrom smjeru poput planova za gradnju Transportno-logističkog centra koji će se graditi na bivšem ranžirnom kolodvoru u Vinkovcima.

“U dogovorima sa Hrvatskim željeznicama smo pred rješenjem problema, troškova, saniranja tog područja. Riječ je o centru koji će sigurno polučiti ogroman interes javnosti. Već sada ima velik broj zainteresiranih, kako domaćih tako i onih iz inozemstva”, rekao je Dekanić dodajući kako je u pripremi i gradnja logističko-distributivnog centra za jabuke gdje će Županija pomoći u izradi dokumentacije, ali i u dijelu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, dok će priču oko cijele izgradnje voditi sami proizvođači.