Besplatno evidentiranje bicikala u Babinoj Gredi i Cerni

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Posjetitelji Babine Grede i Cerne su prošlih dana iskoristili povoljno vrijeme i ljubitelji dvokotačnih limenih ljubimaca dodatno su ih osigurali od krađe putem postupka besplatnog evidentiranja bicikala. Županjski policajci su u Babinoj Gredi, 5. srpnja evidentirali 51, a sutradan, 6. srpnja u Cerni 48 bicikala.

Podaci o vlasniku bicikla, tipu bicikla, njegovim značajnim karakteristikama; fotografija bicikla, oštećenja, broj okvira i dimenzija guma unose se u posebnu bazu podataka, koja se od 2014. godine, od kada se provodi projekt besplatne registracije bicikala, pokazala iznimno korisnom jer se u slučaju krađe registriranog bicikla otuđeni bicikl znatno lakše pronađe, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodaju kako su djelatnici Postaje granične policije Županja prošlih dana proveli  koristan projekat s Vijećima za prevenciju kriminaliteta Općina Babine Grede i Cerne, kojom prigodom su vijeća osigurali 75 kompleta “silikon led svjetala za bicikle”, koje su podijeljeni znatiželjnicima, a svi posjetitelji na obje destinacije, u  Babinoj Gredi i Cerni, su dobili letak „ Kako zaštiti bicikl od krađe „.

Iz policije napominju kako se besplatna registracija bicikla može obaviti i u Postaji granične policije Županja. Prethodno je potrebno dogovoriti termin registracije što građani mogu učiniti osobnim dolaskom ili pozivom na broj telefona 032/343 511.