Dekanić: Svi se moramo potruditi da tvornica Borovo ponovo ponese titulu „obućarskog diva“

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Župan Damir Dekanić posjetio je danas vukovarsku tvornicu obuće Borovo gdje je u pratnji direktorice Gordane Odor obišao proizvodne pogone.

“Drago mi je da sam došao u posjet ovom „obućarskom divu“ iz prošlosti, a vjerujem da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti. Da bi se to ostvarilo bit će potrebna pomoć države, županije i Grada Vukovara. Dio pogona koji sam vidio posluje u jako lošim uvjetima, no radnici se jako trude i postižu izvrsne poslovne rezultate”, kazao je župan Dekanić.

Dodao je kako je s druge strane, tvornica napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće.  Stoga je, smatra, šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom. 

“Riječ je o izvornom hrvatskom proizvodu, pa o tome svi moramo voditi računa i na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama  naših dućana, moramo dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj”, kazao je upozorivši kako se u krugu tvornice nalazi veliki broj proizvodnih objekata koji su izvan funkcije, neki od njih su i zaštićeni, a nalaze se na izvrsnoj lokaciji, te ih se može iskoristiti za razne djelatnosti .

Direktorica Borova Gordana Odor kazala je kako se unatoč trenutnoj situaciji  na tržištu nada boljim vremenima za tvornicu. “Vjerujemo kako će Borovo imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutno nalazi”, rekla je Odor.