Središte Bogdanovaca krasi mural u spomen na 5. svibnja 1991.

Foto: Facebook Općine Bogdanovci

BOGDANOVCI, O stradanju Bogdanovaca u Domovinskom ratu ispričane su do sada brojne priče, a jedna od njih, vezana uz 5. svibnja 1991. godine kada su mještani Bogdanovaca zaustavili 18 tenkova bivše JNA koji su se zaputili prema Vukovaru, odnedavno je okovječena i muralom oslikanim na zgradi bogdanovačke općine.

Svojim tijelima nenaoružani mještani su zaustavili tenkove i prisilili da se vrate iz smjera kojeg su došli. Šta bi se dogodilo da su taj dan prošli i okupirali selo, grad? Nikad nećemo znati, ali znamo jedno da neizmjerna hrabrost i ljubav prema domovini i danas se osjeti našim Bogdanovcima, ističe u objavi na općinskoj Facebook stranici načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.

“U suradnji sa MK Golubica, predsjednik Nenad Barinić Nenoos Art i sa support članovima  (Turda, Jelica, Mrvica i Sale) te predstavnici kluba navijača Torcida Split 1950, Mario Vučak zvani Raketa, sa svojim logistikom Andrija i Stipan napravili su mural Bogdanovcima da se pamti dan koji je obilježio povijest Republike Hrvatske”, navodi se između između ostalog u objavi.