Dekanić će Uskrs ipak provesti u pritvoru

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Unatoč nekim neslužbenim najavama da će Uskrs provesti u krugu obitelji župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić nadolazeći Uskrs će provesti u osječkom pritvoru. Potvrdio je to za medije i Dekanićev odvjetnik Davor Ćavar koji je rekao kako USKOK treba ispitati još nekoliko svjedoka prije nego Dekanić bude pušten iz pritvora. Prema njegovim riječima na popisu je bilo 20-ak svjedoka, a za ispitati iz je ostalo još nekoliko. Napomenuo je i kako je USKOK taj koji određuje tempo i dinamiku ispitivanja te da se na to ne može utjecati.

„Sada se nadamo kako će to biti urađeno odmah poslije Uskrsa, do isteka 30-dnevnog pritvora koji mu ističe 15. travnja“, rekao je Ćavar.

RTL Danas je objavio kako je osječki USKOK primio kaznenu prijavu u kojoj ih upozoravaju da Dekanić u pritvoru koristi mobitel i zove svjedoke. Navode kako u prijavi stoji da mu mobilni telefon posuđuje izvjesni muškarac iz Vinkovaca, koji se nalazi u istražnom zatvoru u Osijeku zbog dilanja droge, te da je telefon kod njega u ćeliji. RTL Danas navodi i kako USKOK još nije krenuo u pretragu zatvora u kojem je župan već tri tjedna dodajući kako se Dekanić nalazi u ćeliji broj 1. koja je inače namijenjena osobama s invaliditetom. Tu ćeliju mnogi nazivaju “povlaštenom sobom”, a kako stoji župan u ćeliji nije sam i ima cimera.