Davor Ćavar: Ukazali smo na neuobičajeno izvršenje proračuna Županije u prvih šest mjeseci ove godine

Foto: SDP

VINKOVCI, Povodom održane Skupštine Vukovarsko – srijemske županije oglasio se i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a SDP-a Davor Ćavar koji je rekao kako su njihovi vijećnici tijekom rasprave o izvršenju i rebalansu proračuna ukazali na neuobičajeno izvršenje proračuna u prvih 6 mjeseci ove godine.

Prema riječima Ćavara, u predizborno vrijeme utrošeno je 80% proračunskih sredstava predviđenih za rad udruga koje djeluju na području Vukovarsko – srijemske županije dok se ranijih godina takvo izvršenje kretalo u rasponu od 10 do najviše 40%.

„Ukazali smo i na visoku zaduženost Županije zajedno s tvrtkama u njenom vlasništvu i ustanovama čiji je osnivač Županija“, rekao je Ćavar.

Dodao je i kako se po stavu vijećnika SDP-a na sjednici razvila nepotrebna polemika oko davanja prethodne suglasnosti na statute osnovnih škola Bobote, Borova, Bršadina, Markušice, Negoslavaca i Trpinje, a koji statuti su usklađeni s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.