Današnji potres osjetio se i na istoku Hrvatske

VUKOVAR, U petak, u 15.01 sati, istok Hrvatske, pa tako i Vukovarsko – srijemsku županiju, pogodio je potres. Potvrdila je to  i Seizmološka služba Republike Hrvatske odakle su izvijestili kako su zabilježili jak potres magnitude 4,9 prema Richteru s epicentrom u blizini Tuzle (BiH) koji se, prema dosadašnjim informacijama, u Hrvatskoj osjetio u Slavoniji i Baranji.  

„U petak, 30. kolovoza u 15 sati i 01 minutu, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom u blizini Tuzle (BiH), 64 km jugoistočno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI  (pet do šest) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice”, navodi se u priopćenju Seizmološke službe.

Prema medijskim napisima potres u BiH nije uzrokovao veću materijalnu štetu. Zabilježeno je kako su s nekih fasada u Tuzli padale cigle. Potres se osjetio i u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Građani javljaju kako su im se tresle stvari u domovima kao i da se osjetilo pomjeranje tla. Inače, ovo je drugi potres u nešto više od mjesec dana koji se osjetio na istoku Hrvatske