Dan otvorenih vrata u OŠ „Antun i Stjepan Radić“ GunjaDan otvorenih vrata

Foto: Anita Tufekčić

GUNJA, U školskoj dvorani OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja danas je održan Dan otvorenih vrata gdje je naglasak bio na brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima koje je škola provodila ove školske godine.

Različitim sadržajima – prezentacijama i filmovima, prodajnom izložbom dječjih umjetničkih slika i dječjih likovnih radova učenicima, roditeljima i svim gostima bio je prikazan kreativan i suvremen pristup odgoju i obrazovanju koji se u školi njeguje.

Sveukupno je bilo 17 izlagača, a predstavljene su brojne izvannastavne aktivnosti, kao što su: filmska, dramska, recitatorska, novinarska, likovna, glazbena, keramičarska i lutkarska skupina. Također, svoje aktivnosti predstavili su i Mladi tehničari,  ali i školska zadruga „Alšan“ zajedno s vrtlarima i cvjećarima te domaćinstvom. Ove godine pokrenuta je nova aktivnost, a to je Biosigurnost i biozaštita.

Predstavljeni su i brojni projekti, nedavno završeni projekt STEMajmo i tri projekta koje je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. To su projekti : „Filmska pismenost u školi“, Čarolija boje – obojimo školu bojama sreće“ i „Poticanje razvoja socijalnih i emocionalnih vještina kod darovitih učenika“. Projekt „Filmska pismenost u školi“ omogućio je snimanje  Gunjanskog Magazina GuMa nakon dvadeset godina,  koji je premijerno danas predstavljen.  Projekt „Čarolija boje – obojimo škole bojama sreće“ predstavljen je prodajnom izložbom dječjih umjetničkih slika koji su nastali tijekom godine, dok je treći projekt „Poticanje razvoja socijalnih i emocionalnih vještina kod darovitih učenika“ predstavljen videosnimkom s 1. učeničke smotre Mirotvorna škola u Osijeku kroz radionicu „Klub superjunaka“. Program je završio glazbenim izvedbama kroz koje nam se predstavio Školski zbor