Dan grada Vinkovaca: Zaslužnima uručene nagrade, Bosančić želi Vinkovčanima vratiti optimizam

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U povodu obilježavanja Dana Grada Vinkovaca i blagdana nebeskog zaštitinika sv. Ilije, u Gradskom kazalištu Joze Ivakića održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima uručene gradske nagrade.

Zlatna plaketa “Grb Grada Vinkovaca” uručena je Gradskom kazalištu Joze Ivakića u povodu 100. godina kazališnog života u Vinkovcima, Atletskom klubu Cibalia za ostvarene sportske rezultate te Ivanu Jurčiću za doprinos u području sporta i Mariji Ivezić za doprinos u prosvjetno-obrazovnom radu.

“Imamo jako puno projekata. Neki se već realiziraju poput izgradnje istočne gradske obilaznice, neki će tek uslijediti poput izgradnje Poduzetničkog inkubatora, a neke tek pripremamo, ali sve to nije bitno ukoliko ne budemo imali kome to sve što izgradimo ostaviti”, poručio je u govoru vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Od građana je zatražio potporu u realizaciji planova koje namjerava u naredne četiri godine ostvariti, rekavši kako je gradskoj upravi s njim na čelu prvi zadatak vratiti Vinkovčanima optimizam i vjeru da se može puno bolje.

Govorio je i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić ustvrdivši kako se pred Vinkovcima nalaze bolja vremena koja će gradu i njegovim stanovnicima donijeti prosperitet.

Dan grada sugrađanima je čestitala i izaslanica predsjednika Vlade i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac rekavši kao Vlada i njezino ministarstvo podupiru sve što dolazi iz Vinkovaca, a kako je kazala, planova i projekata je puno. Pozvala je gradske vlasti da neumorno rade na stvaranju novih projekata te ih kandidiraju kroz projekt Slavonija.

Govorili su i brojni drugi govornici među kojima i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saorski zastupnik Stevo Culej te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Na Gradskom groblju prethodno su položeni vijenci i zapaljene svijeće.