Dan Grada Iloka: Plakete zaslužnima, učenicima po 1.000 kuna

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Na svečanoj jsednici Gradskog vijeća Iloka, održanoj u povodu Dana grada i blagdana sv. Ivana Kapistrana koji se proslavlja 23. listopada, Plaketa Grada Iloka uručena je Zlatku Miksadu za doprinos očuvanju i prezentiranju slovačke kultrurne baštine iločkog kraja i Željku Paranosu iz Bjelovara za promicanje Iloka kao grada vina.

Nagrađeni su i učenici iločke Srednje škole čiji je prosjek u prošloj školskoj godini bio 5,0, a kojima je gradonačelnica Marina Budimir uručila po 1.000 kuna nagrade.

Puno stvari bismo morali zajedno raditi, ne samo na području Grada Iloka, nego cijelog Srijema. Pozivam sve građane i pripadnike nacionalnih manjina slovačke i srpske, da daju svoj doprinos. Treba nam jedinstvo, a ne podjele, poručila je Budimir u prigodnom govoru.

Zauzela se za jačanje kapitalnih ulaganja u Ilok rekavši kako je pri kraju izgradnja kanalizacijskog sustava u Šarengradu i Babskoj, a u pripremi su i brojni drugi projekti za čiju provedbu je, napomenula je, potrebna i potpora središnjih državnih vlasti.

Iločanima je prigodnim riječima Dan grada čestitao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zauzevši se ravnomjeran razvoj Vukovarsko-srijemske županije naglasivši pri tom veliki značaj koji za županiju ima razvoj rubnih područja, kakvo je i iločko.

Tijekom prijepodneva u Župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana služena je sveta misa, dok su na katoličkom groblju položeni vijenci i upaljene svijeće.