Damir Dekanić: Prošla godina bila je teška ali je pobudila nadu među građanima u bolju budućnost

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na posljednjoj ovogodišnjih sjednici Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko – srijemske županije župan Damir Dekanić rekao je kako je godina na izmaku bila teška ali i da je ona unatoč tome probudila nadu među građanima najistočnije hrvatske županije. Istakao je kako su pokazali da se upornim radom i realnim ciljevima može mnogo napraviti.

“Kada ocjenjujem 2022. godinu mogu reći da sam posebno zadovoljan što su ovoj godini dovršeni važni projekti sustava navodnjavanja Lipovac i Ervenica. Radi se o projektima vrijednim oko 140 milijuna kuna koji su od iznimnog značaja za našu županiju”, istakao je Dekanić.

Kazao je i kako je županija, unatoč situaciji u kojoj se nalazi, uspjela iznaći 38 milijuna kuna neophodnih da se projekti privedu kraju. Pojasnio je kako su u tome uspjeli vlastitim sredstvima i ne utječući na druge proračunske stavke. Ono što je dobro, kako je rekao Dekanić, je da ta sredstva županiji u idućoj godini biti vraćena i da će ona onda biti veliki podstrek za iduću godinu. Govoreći o planovima za iduću godinu najavio je kako će naglasak biti na nabavi opreme za navodnjavanje kako bi se ti projekti završili ali I da se dalje ide s iločkom transverzalom, odnosno brzom cestom od Iloka do auto ceste A3 kod Lipovca.

“Ta cesta bi trebala biti završena do kraja 2024., odnosno do početka 2025. godine. Dobili smo i potvrdu početka izrade dokumentacije za rekonstrukciju pruge Vinkovci – Okučani, koja je nama jako važna jer je riječ o magistralnoj pruzi kojom se nekada od Vinkovaca do Zagreba putovalo dva i pol, a sada i do četiri sata. Za građane županije važna je i gradnja trećeg traka državne ceste Vinkovci – Tovarnik kako bi se smanjio pritisak velikog broja teretnih vozila te gradnju autokampa kod Lipovca uz autocestu A3”, rekao je Dekanić.

Dodao je kako je puno toga što žele realizirati ili barem započeti u narednoj godini kako bi se podignula kvaliteta života i građanima život olakšao. Spomenuo je i posljednju ovogodišnju sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je održana u Pitomači, a na kojoj je, kako je rekao Dekanić, Vlada RH pokazala da misli na ovaj dio Slavonije te da se građani Vukovarsko – srijemske županije s pravom mogu nadati boljim danima.