Crvenom bojom zalivena bista Jean Michel Nicoliera u Vukovaru

VUKOVAR, Spomen bista hrvatskom dragovoljcu iz Francuske Jeanu Michel Nicilieru, koja se nalazi u samom središtu Vukovara, tijekom proteklog vikenda zalivena je crvenom bojom. Bista je zalivena crvenom bojom po glavi i to najvjerojatnije pod okriljem noći 13/14 kolovoza. Iz policije se za sada nisu oglasili povodom ovoga događaja pa se tako ne zna imaju li ikakvih saznanja o mogućim počiniteljima ili ne.

„Po tko zna koji put u Vukovaru se događaju neprimjerene provokacije od nepoznatih  počinitelja po pitanju oštećivanja raznih obilježja koja nas podsjećaju na Domovinski rat i hrvatske branitelje koji su izgubili život braneći Vukovar. Želimo reći da to nije samo puko oštećivanje spomen obilježja već i jasna poruka neprihvaćanja istine o Domovinskom ratu, a ujedno i ponovno uznemiravanje građana grada Vukovara, hrvatskih branitelja, civila i obitelji svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu“, stoji u priopćenju vukovarskog HDSSB-a.

Jean Michel Nicolier je tijekom ratne 1991. godine došao u Hrvatsku. Iiz vukovarske bolnice odveden je na Ovčaru gdje je i ubijen.

IVAN MATIĆ