Crnjac i Dermiček predstavljati će Hrvatsku na EP u Rumunjskoj

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Članice Kluba dizača utega Vukovar Hermana Dermiček i Ana Crnjac predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu dizača utega koje se održava u Bukureštu do 26. do 31. ožujka. Tim povodom djevojkama je upriličen prijem kod gradonačelnika Vukovara Ivana Penava gdje su razgovarali o planovima i daljim očekivanjima. Crnjac je tom prilikom rekla kako rezultati na prvenstvu neće biti najbolji ali i da je velika čast biti dio reprezentacije i predstavljati Hrvatsku.

„Vježbam skoro svaki dan. To i nije baš lako jer idem u školu u Osijek ali ipak nekako uspijevam uskladiti sve obveze. Na treningu započinjemo sa šipkom pa sve do našeg maksimuma. Moji rekordi su u trzaju 55, a u izbačaju 65 kilograma. Osobni rezultati, rekord u trzaju je 62, a u izbačaju 73 kilograma“, rekla je Crnjac.

Dermiček je rekla kako je i njoj važno sudjelovati na prvenstvu i biti dio hrvatske reprezentacije.

„Znam da neću biti među prve tri ali važno je nastupiti. Cilj mi je napredovati koliko je moguće. Moj osobni rekord u trzaju je 60, a u izbačaju 73 kilograma“, rekla je Dermiček.

Na primanju s dvije reprezentativke bio je i trener Milan Kordić koji je podsjetio da vukovarski klub egzistira 5 godina tijekom kojih je napravljena selekcija što daje i ove rezultate.

„Nakon pet godina imamo državne reprezentativce i državne rekordere u mlađim uzrastima i nama je odlazak ne Europsko prvenstvo veliki uspjeh i moja satisfakcija da dobro radim. Klub nije imao nikada predstavnike na Europskom seniorskom prvenstvu ali smo imali prvake na juniorskim prvenstvima. Uvjeti rada u klubu nisu idealni a što se tiče rekvizita tu smo dobro opremljeni. Cure su mlade i borit će se s duplo starijim natjecateljicama i rezultat nije primaran“, rekao je Kordić.