Članovi Karate kluba Max iz Ivankova ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Članove Karate kluba „Max“ iz Ivankova posjetili su danas urede Vukovarsko – srijemske županije gdje su ih zbog ostvarenih iznimnih rezultata na Prvenstvu Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste i Prvenstvu Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti, seniore i veterane primili župan Damir Dekanić i njegov zamjenik Franjo Orešković.

Od 14. listopada do 17. listopada 2021. godine, Poreč je bio domaćin Prvenstva Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti, seniore i veterane. Na natjecanju je nastupilo 884 natjecatelja iz 10 država (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Kosovo i Turska). Boje Hrvatske branilo je 155 natjecatelja među kojima je i 8 natjecatelja iz Karate kluba „Max“ Ivankovo, a ostvarili su sljedeće rezultate: srebro je osvojila Eva Požega, broncu je osvojio Filip Žgela, peto mjesto osvojili su: Petra DoganLara ŽgelaIva Kockarević i Luka Požega, sedmo mjesto osvojio je Luka Žgela, a na natjecanju je sudjelovao i Leon Vukoja.

Od 23. listopada do 24. listopada 2021. godine u Jastrebarskom se održalo Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 70 klubova. Boje Karate kluba „Max“ Ivankovo branilo je 11 natjecatelja te su ostvarili sljedeće rezultate: zlato su osvojili: Lara Žgela i Luka Požega, broncu su osvojili: Filip ŽgelaIva Kockarević i Eva Požega, peti na PH su: Lana AnđelićLeona AnđelićLeon Vukoja i Nada Mrkonja, a sedmi na PH su: Luka Žgela i Petra Dogan.

„Potrebno je animirati mlade na bavljenje sportom jer mnogo vremena provode za računalima ili na mobitelima. Potrebno je potaknuti mlade na bavljenje sportom kako bi odrasli u zdrave mlade ljude. Klub od osnutka kontinuirano radi na razvijanju ovoga sporta i do danas su članovi postigli velike uspjehe, kako na nacionalnim tako i na međunarodnim natjecanjima“, rekao je Dekanić.

Pohvalivši njihov trud i rad a posebno kada je riječ o ovakvom sportu koji teško nalazi sponzore, naglasio je kako mu je ovaj njihov uspjeh još draži.

„Ovim prijemom sportaša i razgovorima s njima te simboličnim poklonima povodom njihovog ostvarenog uspjeha, želim potaknuti te im dati podršku u daljnjem radu kluba i postizanju uspjeha u budućim natjecanjima“, kazao je Dekanić.

Karate klub „Max“ Ivankovo osnovan je 29.08.2013. godine. Cilj udruge je poticati djecu na aktivno bavljenje sportom uopće te isticanje važnosti pravilnog tjelesnog razvoja. Tri trenera: Antonija DamjanovićDavid Žgela i Zdravko Perlić treniraju pedesetak djece iz Vinkovaca, Jarmine, Ivankova, Retkovaca, Prkovaca, Vođinaca i Starih Mikanovaca, a treninzi se održavaju u prostorijama kluba koje se nalaze u sklopu sportske dvorane u Ivankovu, tri puta tjedno.