Članovi HNS-a aktivni u Privlaci i Tordincima

Foto: HNS

PRIVLAKA/TORDINCI, Protekloga vikenda aktivni su bili članovi HNS-a u Privlaki i Todincima. U suradnji s Udrugom „Ljubitelji Bosuta“, podružnica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Privlaka obilježila je svoj dan upriličivši nedjeljno druženje na samoj obali Bosuta, uz grah, čobanac i brojne slavonske delicije koje je za članove i simpatizere pripremio predsjednik podružnice Anto Stojanović sa stranačkim kolegama.

“Uz poruku, ‘Mi brinemo za Privlaku’, Stojanović je podsjetio na kontinuitet rada podružnice HNS-a koja s Privlačanima živi svaki dan, a ne samo pred izbore. Kao aktivan vijećnik u drugom mandatu, nedavno je otvorio raspravu o problemu pitke vode te nakon samoinicijativne analize privlačke vode upozorio na opasnosti koje prijete te potrebu iznalaska što žurnijeg rješenja. Angažiran u svakodnevnom životu svoga mjesta, kontakt s ljudima ističe kao smisao bavljenja politikom čija je uloga olakšati život u manjim mjestima i rješavati probleme”, poručuju iz HNS-a.

Uz Privlačane, druženju su se odazvali i članovi ostalih podružnica na čelu sa županijskim predsjednikom Nenadom Bučkom. Tradicija obilježavanja Dana podružnice bit će nastavljena i sljedeće godine, najavljuju privlački HNS-ovci.

U Tordincima pak održana je manifestacija “Listaj lipo stara…” koju je otvorila  saborska zastupnica HNS-a Božica Makar koja je uz čestitku svim mještanima u povodu Dana općine, pohvalila provedbu programa Vlade RH „Zaželi“ kojim se i u Tordincima zaposlilo desetak teže zapošljivih žena. Priredbi je prethodila svečana sjednica Općinskog vijeća i polaganje vijenca u ime HNS-a podno spomen-obilježja masovne grobnice u središtu sela u sjećanje na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu.

Foto: HNS