Članovi HDZ-a i SDP-a obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

VUKOVAR, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je i Vukovaru kroz aktivnosti gradskih podružnica SDP-a i HDZ-a koje su tako ukazale na taj veliki problem koji je prisutan i u hrvatskom društvu.

„Statistički podaci pokazuju da se nasilje u Republici Hrvatskoj povećava. Vrlo je zabrinjavajuće da se ni društvo ni država nisu dovoljno pobrinuli kako bi žene imale dovoljno povjerenja u rad institucija i nasilje koje ne mora biti samo fizičko nego i verbalno, psihološko te financijsko“, rekla je predstavnica Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara.

Predsjednica Foruma žena vukovarskog SDP-a Sofija Despotović istaknula je kako je u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavljana jedna žena dok je u Kanadi svaka deseta žrtva svog partnera, a u SAD-u svaka šesta žena.

I Mladež HDZ-a Grada Vukovara je na simboličan način obilježila ovaj dan iskazujući potporu svim ženama žrtvama nasilja.

„Nažalost, kod nas u društvu su još uvijek na mnogim mjestima i u mnogim obiteljima prisutna patrijarhalna mišljenja kako je muškarac iznad žene. Važno je podučavati mlade ljude o tome kako smo svi jednaki bez obzira na spol. Nasilje je naučena stvar, a na nama je da je zaustavimo.  Recimo STOP nasilju nad ženama!“,  rekla je predsjednica Mladeži GO HDZ-a grada Vukovara Davorka Krajnović Naletilić.

Podsjetili su i kako se nasilje nad ženama događa svuda oko nas, na javnim mjestima kao i u privatnom životu.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić