Brončani olimpijac Damir Martin u svome rodnom Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Brončani olimpijac iz Tokya Damir Martin danas je posjetio svoj rodni Vukovar gdje se susreo sa županom Vukovarsko – srijemske županije Damirom Dekanićem kao i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. Bila je ovo još jedna prilika da Martin evocira uspomene sa OI gdje je osvojio broncu. Istakao je kako ju je uvijek čast predstavljati Vukovar i biti dio vukovarskih velikana.

„Uvijek s ponosom ističem otkuda dolazim, otkuda su moji korijeni i otkuda mi snaga i inat za završnice mojih natjecanja. Jako mi puno znači što sam iz Vukovara, iz jedne male sredine iz koje izlaze veliki ljudi“, rekao je Martin.

U razgovoru s novinarima podsjetio je kako je on treća generacija Martina, poslije djeda Stanislava koji je i osnovao Veslački klub Vukovar, i oca Borisa, koja se bavi veslanjem. Veslanjem se bavio i njegov stariji brat Stanislav, a i njegovi roditelji su se upoznali u veslačkom klubu.

Kazao je i kako se još odmara od OI i svega što je proživio u posljednjih nekoliko godina ali i da već sada razmišlja o OI 2024. godine u Parizu koje bi trebale biti vrh njegove karijere.

„Još ću malo odmoriti od svega. Slijedeća godina biti će nešto lakša da bi 2023. godine krenuo sa pripremama za Pariz“, istakao je Martin.

Govoreći o svojim dosadašnjim rezultatima kao i rezultatima braće Sinković, Tina Srbićai drugih kazao je kako je dovoljno vidjeti u kakvim uvjetima rade i treniraju kako bi se svi uvjerili radi li se o nekakvom sustavnom radu i ulaganjima države ili pak o posvećenosti pojedinca, odricanju obitelji i „hiru“ trenera.

Radi svojih sportskih uspjeha Damirova slika nalazi se i na muralu „Veliki ispod zvijezda“ , na zidu podno OŠ Antuna Bauera, gdje su oslikani vukovarski velikani, pored kojeg su ispisani Damirovi najveći uspjesi.