Branitelji iz Brčkog i Tuzle za obnovu Vodotornja

VUKOVAR, Za obnovu vukovarskog Vodotornja do sada je u prikupljeno nešto manje od 9 od potrebnih nešto više od 20 milijuna kuna, potvrdio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je u četvrtak za obnovu toga simbola vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu primio donaciju i od članova Udruge dragovoljaca i veterana Brčko Disrikta i tuzlanske 115. brigade HVO-a “Zrinski”.

Za obnovu Vodotrnja branitelji iz Brčkog i Tuzle prikupili su 12.000 kuna poručivši Penavi kako je donacija skromna, ali je izraz dubokog poštovanja branitelja bosanske Posavine prema Vukovaru i žrtvi toga grada u Domovnskom ratu.

“Već pet godina zaredom pješice u koloni sjećanja dolazimo za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara iz Brčkog odnosno Gornje Obodnice kod Tuzle u Vukovar kako bi izrazili poštovanje prema braniteljima Vukovara. Sada smo željeli tu vezu s Vukovarom ojačati i kroz ovu skormnu donaciju”, kazao je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO Brčko Distrikta Mijo Josipović.

Naveo je kako je puno Posavljaka 1991. godine branilo Vukovar.

“Zahvaljujem se branitelja iz Tuzle i Brčkog što su i danas s nama. Smisao projekta obnove Vodotornja je bilo hrvatsko zajedništvo i to su ovi ljudi danas i posvjedočili svojim dolaskom u Vukovar”, rekao je primajući donaciju vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

ĐURO KARALIĆ