Bosančić: Želja nam je da Buba bar što prije ponovno otvori svoja vrata građanima

Foto: Grad Vinkovci

U vinkovačkoj gradskoj upravi danas je održana sastanak gradonačelnika Ivana Bosančića sa stečajnom upraviteljicom Udruge Bubamara Vinkovci Sabinom Lalić, a tema razgovora je bila stečajni postupak odnosno problemi u kojima se našao Buba-bar.

“Sastanak je bio konstruktivan, zaključili smo da postoji obostrana želja za što skorijim rješavanjem problema te kako ćemo vrlo brzo zajedno izaći pred Gradsko vijeće s konkretnim prijedlogom. Želja nam je da Buba bar što prije otvori svoja vrata građanima i udrugama te da ovaj prostor ponovno dobije svoju svrhu”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Buba bar otvoren je 2020. godine u sklopu Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, koja djeluje već 35 godina, a okuplja oko 1.500 članova s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Bio je jedan od rijetkih primjera socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj koji je pored konobara po struci, zapošljavao i desetak osoba s invaliditetom, uglavnom s Downovim sindromom. Međutim, nakon što je pokrenut stečajni postupak, Buba bar je zatvorio svoja vrata, a Vinkovčani sada s nestrpljenjem očekuju da ponovno proradi kako bi nastavili piti posebnu kavu u gradu.