Županija i HUP potpisali sporazum o usavršavanju menadžera

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U Palači Srijem potpisan je ugovor o sufinanciranju programa za usavršavanje menadžera PUMA koji se već jedanaestu godinu provodi u Vukovarsko-srijemskoj županiji i kroz koji je do sada prošlo 280 vukovarsko-srijemskih poduzetnika.

Cilj programa PUMA je provođenje edukativnih seminara u sklopu Programa za poduzetnike sa područja županije i za mlade nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, podsjetio je zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić.

“Pokrenuli smo i novi program koji se zove “Poslodavci i privatni sektor za mlade” u sklopu kojega sa osječkim sveučilištem i visokim  školama pokrećemo projekt studentskih praksi koje će se održavati po tvrtkama članicama HUP-a”, kazao je Jakelić.

U ime Vukovarsko-srijemske županije sporazum je potpisao zamjenik župana Željko Cirba.

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji trenutačno nam je najveći problem iseljavanje mladih i moramo sve učiniti kako bi zaustavili trend odlazaka. Program PUMA jedan je od pokušaja da zaustavimo odlazak, posebice mladih i perspektivnih kadrova sa željom da ostanu i ovdje pronađu svoju perspektivu”, poručio je Željko Cirba.