Bosančić: Vinkovačko gospodarstvo se budi

VINKOVCI, Pred vijećnicima vinkovačkog Gradskog vijeća, na sjednici održanoj u srijedu, našao se niz točaka među kojima i izvješća o radu javnih tvrtki Polet d.o.o., Periska d.o.o., te Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA za 2015. godinu, a koja su sva i prihvaćena.

“Drago mi je da su izvješća, koja smo danas saslušali, pozitivna. Gospodarsko se budi poglavito ako uzmemo tvrtku Polet koja je iskazala dobit od 600.000 kuna prije oporezivanja, ali tu bih istaknuo i našu gradsku razvojnu agenciju VIA-u koja u ovom trenutku ima sedam projekata u provedbi ukupne vijednosti 50 milijuna kuna i 29 projekata koji su u pripremi u vrijednosti 67 milijuna kuna”, ocjenio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

Komentirajući rad tvrtke Periska d.o.o. koja skrbi o Vinkovačkom dvoranskom plivalištu Lenije i koje je iskazala gubitak u 215.godini u iznosu nešto većem od pola milijuna kuna, Bosančić je rekao kako su gradske vlasti svjesne da će djelovanje dvoranskog plivališta morati još neko vrijeme podupirati iz gradskog proračuna ali kako je postojanje jednog takvog objekta u Vinkovcima iznimna vrijednost i na korist građanima.

“Gospodarska situacija u Vinkovcima sigurno nije idealna ali moramo reći kako su velike tvrtke na području grada imale kontinuirana dodatna zapošljavanja. Pred Vinkom su velike investicije od strane Agrokora i strateškog partnera, a koje jamče nova zapošljavanja koja kontinuirano provodi i Spačva. Dilj je u zadnjih nekoliko mjeseci, u nekoliko navrata, imao također nova zapošljavanja”, naveo je Bosančić.

Dodao je kako je području grada nezaposleno oko 2.100 osoba.

Na dnevnom sjednice Gradskog vijeća bio je i Prijedlog izmjena i dopuna socijalnog programa Grada Vinkovaca za tekuću godinu, kao i prijedlog izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture te Prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Vinkovaca u razdoblju do 2019. godine.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić