Bosančić: GK Joze Ivakića pokazalo da može stati rame uz rame s velikim kazališnim kućama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradonačelnik Ivan Bosančić primio je danas ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenka Rečića i glumicu te kazališne kuće Mateju Marušić kako bi im čestitao na nagradi Zlatni studio.

Naime, predstava Štajga Gradskog kazališta Joze Ivakića, prema romanu Ivane Šojat, u režiji Jasmina Novljakovića proglašena je nedavno najboljom u konkurenciji za najbolju predstavu za Zlatni studio. Za najbolju mušku ulogu, i to za ulogu u “Štajgi”, Zlatnim studiom nagrađen je Osječanin Miroslav Čabraja, dok je najboljim “novim licem u kazalištu i na filmu” proglašena članica ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića kazališta Matea Marušić.

„Nikada nijedno kazalište u Hrvatskoj nije dobilo u jednoj godini tri Zlatna studija niti je ikada ijedno kazalište iz Slavonije bilo nominirano za tu nagradu. Velika pohvala našem kazalištu koje je osvojilo najveću medijsku nagradu. Dobili smo čestitke iz svih krajeva Europe i očigledno je kako se dodjela ove nagrade prati i izvan Lijepe Naše”, kazao je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić.

Matea Marušić kazala je kako joj je velika čast kao mladoj glumici dobiti jednu takvu nagradu te će joj svaka buduća uloga biti izazov da bude još bolja i ostvari još zapaženije glumačke izvedbe.

„Ove nagrade su pokazale kako vinkovačko kazalište, iako malo, može biti rame uz rame onim većim kazalištima koja imaju i veća sredstva, i više glumaca. Međutim, umjetnost, poput sporta i drugih stvari, gdje je potreban izniman talent, pravi je dokaz da srce i trud može sve pobijediti”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić čestitajući na nagradama.