Bosančić: Advent u Vinkovcima potvrđuje se kao velika manifestacija

Foto: PromoCibalae

VINKOVCI, Ovogodišnje izdanje Adventa u Vinkovcima, nakon premijernog prošlogodišnjeg, trebalo bi građanima Vinkovaca ponuditi još više sadržaja te im predbožično vrijeme učiniti ljepšim, najavljeno je na konferenciji za novinare vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića.

Advent je  jedna lijepa priča koja je krenula prošle godine na  našem trgu i klizalište i druga događanja doprinijeli su ljepšem ugođaju u cijelom prosincu, Adventu i predbožićnom vremenu. Zato smo odlučili  da ove godine malo dodamo i podignemo kvalitetu samih događanja i zahvaljujemo svim onim udrugama i institucijama koje nam pomažu. Tvrtka  PromoCibalae je  sve to stavila u jedan program koji je zanimljiv i bogat i s našim gospodarstvenicima obogatila dane Adventa jer Advent je vrijeme druženja i otvorenog srca i kako bi dočekali Božić u ljepšem ugođaju, obiteljskoj atmosferi, druženju i nadam se da će i naši građani biti zadovoljni, kazao je Bosančić.

Po njegovim riječima u programima Adventa sudjelovat će gotovo 700 sudionika, bit će održano 20 koncerata i preko 40 raznih događanja što, kako je kazao, potvrđuje da Advent u Vinkovcima raste i potvrđuje se kao velika manifestacija.

Direktorica tvrtke PromoCibalae, organizatora Adventa u Vinkovcima, Mirjam Jukić istaknula je kako Grad tradicionalno organizira kulturni i vjerski dio adventskih događanja, a PromoCibalae se pobrinuo za klizalište da bude još veće te glazbeni i zabavni dio programa.

Povećali smo površinu klizališta za sto kvadrata, pojačali smo zabavni park za mlade , radi se veliki adventski vijenac oko fontane pa će vijenac biti ljepši i zanimljiviji, a posebnost Adventa u Vinkovcima upravo je suradnja s našim župama u paljenju adventskih svijeća što je bit Adventa, a ima tu i programa za mlade. Ponuda ugostitelja i obrtnika će biti bogatija i raznovrsnija jer će se nuditi sarmice, roštilj, kobasice, langošice, fritule i ostali specijaliteti što je možda nedostajalo prošle godine, najavila je Mirjam Jukić.

Advent u Vinkovcima započinje 1. prosinca, a potrajat će sve do 7. siječnja 2018.