Borovske tenisice Startas našle se u časopisu Vogue

Foto: Borovo

VUKOVAR, Poslije vijesti od prije par dana kada smo javnost izvijestili da proizvođač obuće „Borovo“ počinje s izvozom u Kanadu još jedna vijest obradovala je čelnike ove vukovarske tvrtke. Naime, u američkom izdanju američkog prestižnog modnog časopisa „Vogue“ jedan od modela borovskih startasica proglašen je za tenisice koje će modno obilježiti ovu godinu. Radi se o roza startasicama nazvanim „Pink unicorn high top“ koje se nalaze u društvu roza sunčanih naočala, laka za nokte i narukvice.

„Ponosni smo na sve naše djelatnike!!! Najutjecajniji svjetski modni časopis Vogue u svom izdanju predstavio je naše Startasice“, stoji na Startas Facebook stranici.

Startasice iz „Voguea“ dizajnirala je Iva Ćurković Spajić (30) koja za „Borovo“ radi dvije godine i dizajnirala je na desetine modela tenisica. Dogovoreno je kako će u proizvodnju, za nastupajuću sezonu, ići 20-ak modela „starki“ među kojima je i model  „Pink unicorn high top“. Inače, proizvodnja startasica započela je 1976. godine kada su se proizvodile samo bijeloj i plavoj boji. Godišnje se proizvodilo i do 5 milijuna tenisica koje su se nosile u cijeloj bivšoj državi. Trenutno godišnja proizvodnja tenisica „Startas“ kreće se oko 22.000 pari. Starke su rađene od sto posto prirodnih materijala, ručno i isključivo su hrvatski proizvod.

PRESS 032